Google+

Sant Antoni d’Ascó 2017

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

PROGRAMA

El Govern de la Generalitat declarà les Festes de Sant Antoni “Festa Patrimonial d’Interès Nacional“, fet que la situa al capdamunt de les festes amb més importància del Principat de Catalunya. Les Festes de Sant Antoni tenen lloc el cap de setmana més proper al 17 de gener i duren 5 dies. Enguany se celebrarà els dies 17, 19, 20, 21 i 22 de gener. La Festa es caracteritza per preservar encara avui, amb tota la seva singularitat, una de les tradicions que ahir més identificaven la festivitat de Sant Antoni: les corrides de cavalls, rucs i matxos.

Al municipi, la festa de Sant Antoni Abat se celebra des de temps immemorials i combina la vessant religiosa, la devoció pel sant, amb els aspectes més lúdics propis d’una festa major.Gran part de la Festa gira al voltant de la Foguera que s’ubica a la Plaça de l’Església. Amb l’escalfor de la foguera s’hi ballen les jotes. S’hi celebren els sopars populars amb clotxa o llonganissa, rom cremat o moscatell i coca de Sant Antoni.

També s’hi fa la benedicció dels animals durant els Tres Tombs, així com els jocs tradicionals per als més petits.El calvari, els majorals i el mossèn, són els càrrecs designats per organitzar la festa, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els veïns del poble. Cada tres anys canvien els majorals i el clavari, els quals són escollits pel mossèn. Enguany coincideix amb l’inici d’un nou trienni.

Entre els actes que no us podeu perdre destaquem:

ELS TRES TOMBS

Divendres 20 de gener a partir de les 9.00 h.

ENCESA DE LA FOGUERA

Divendres 20 a partir de les 18.30 h. Ballada de la primera jota, pregó, sopar amb Clotxa.

CORRIDES AL CIRCUIT DE SANT ANTONI

Divendres 20 a les 13.00 h, dissabte 21 a les 12.00 h.

CORRIDES ALS CLOTS

Diumenge 22 a partir de les 12.00 h

BALLADA DE JOTES

Dissabte 21 i diumenge 22 a partir de les 18.30 h a la plaça de l’Església.