Google+

Augment de visitants a la Mostra d’Oficis i Tastavins d’Ascó

La Mostra d’Oficis d’Ascó es fa coincidir, des de fa quatre anys, amb la mostra intercomarcal de Tastavins. Dos propostes que han protagonitzat els actes del cap de setmana a la Ribera d’Ebre. Els organitzadors destaquen  l’augment de visitants en l’edició d’enguany i ho han volgut relacionar amb l’augment d’expositors presents a les dos mostres.

Seixanta-sis artesans, amb el segell acreditatiu de la Generalitat, van participar a la novena edició de la Mostra d’Oficis d’Ascó. Els carrers del municipi es van convertir amb un aparador del treball artesà elaborat per firaires arribats de diferents punts del país. Un mercat d’artesania catalana que es va complementar amb quatre exposicions i vistes guiades per reivindicar la importància històrica dels oficis antics, molts d’ells ja desapareguts. Entre aquestes exposicions, una mostra de vestits de paper d’Amposta, objectes de veïns d’Ascó d’objectes relacionats amb la Batalla de l’Ebre i el treball dels marbristes de la vila en la confecció de làpides fúnebres.

Des de fa quatre anys, la Mostra d’Oficis es fa coincidir amb el Tastavins. Enguany ha comptat amb la presència de les quatre D.O. del territori (Terra Alta, Montsant, Priorat i Tarragona). L’edició d’enguany va comptar amb la presència d’un somieler que va destacar la importància de maridar els caldos de la zona amb productes de km0.

Font: Ebredigital.com

 


«