Google+

Els Tresors d’Ascó

Et proposem conèixer Ascó a través dels seus tresors

Ascó amaga valuosos tresors que s’han anat forjant al llarg de la història de la vila. Visitar Ascó és descobrir-los ja que a cada racó trobem petites meravelles que ens parlen de la importància del poble en el passat i en l’actualitat, de la seva cultura, de les seves tradicions i del seu paisatge.

El tresor més important de la vila i compartit amb la resta de la vall de l’Ebre és el riu Ebre, el que ha permès el desenvolupament econòmic i social d’Ascó fins l’actualitat. L’Ebre ha estat escenari i partícip dels canvis socials, culturals i econòmics de la vila. El riu permeté el desenvolupament de l’agricultura, la navegabilitat, el comerç fluvial, propicià l’ocupació andalusina i cristiana, així com el desenvolupament de la indústria energètica en l’actualitat.

Imagen test rotate

TRESOR CULTURAL

Hi tenen cabuda els tresors patrimonials heretats com a conseqüència del pas de diferents pobles i cultures per Ascó.

Imagen test rotate

TRESOR NATURAL

Els tresors naturals són presidits pel riu Ebre el qual s’acompanya d’altres espais naturals molt importants com l’Illa de l’Ebre, el Pas de l’Ase o la serra de Pàndols i Cavalls.

Imagen test rotate

TRESOR ENERGÈTIC

Actualment Ascó és un dels principals productors d’energia de l’estat espanyol, fet que ha permès canviar la geografia social i econòmica del poble i la comarca. .