Google+

TRESOR ENERGÈTIC

Una vegada més els recursos naturals i goegràfics, encapçalats pel riu Ebre, juguen un paper fonamental en el desenvolupament econòmic, social i cultural d’Ascó. Aquests elements propiciaren la instal·lació de la central nuclear a Ascó, però també la instal·lació de parcs eòlics, configurant d’aquesta manera el tresor energètic d’Ascó.

La instal·lació de la central nuclear ha suposat un abans i després en l’economia de la zona, augmentat la capacitat de generació de treball i també la qualitat de vida dels habitants de la comarca de la Ribera d’Ebre i comarques veïnes. La Ribera d’Ebre ha passat de ser una comarca fonamentalment agrícola a ser una comarca industrial i amb un contribució al Productes Interior Brut de Catalunya molt per damunt de la mitjana comarcal catalana.

Amb tot, la Ribera d’Ebre, juntament amb el Baix Camp, són les comarques de Catalunya que més energia generen de Catalunya, essent d’aquesta manera el motor energètic de país.

Activitats per a conèixer l'Ascó energètic

COMERÇOS ASCÓ TURISME TERRES DE L'EBRE-01

Aprèn i interactua amb l’energia

Vols saber més coses sobre el món de l’energia i les radiacions electromagnètiques, o bé, vols saber com funciona una central nucler per dins?


Imagen test rotate

TRESOR CULTURAL

Hi tenen cabuda els tresors patrimonials heretats com a conseqüència del pas de diferents pobles i cultures per Ascó.

Imagen test rotate

TRESOR NATURAL

Els tresors naturals són presidits pel riu Ebre el qual s’acompanya d’altres espais naturals molt importants com l’Illa de l’Ebre, el Pas de l’Ase o la serra de Pàndols i Cavalls.

Imagen test rotate

TRESOR ENERGÈTIC

Actualment Ascó és un dels principals productors d’energia de l’estat espanyol, fet que ha permès canviar la geografia social i econòmica del poble i la comarca